İş Bankası'ndan Ödeme Sistemlerinde Devrim Yaratacak Uygulama: Parakod

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2512 defa incelendi
  • Puan : star star star 99 incelemede 2,93 puan almıştır.
İş Bankası’nın yeni başlattığı kolay ödeme sistemi Parakod ile e-ticarette de mobil ödeme dönemi başladı. Cep telefonuyla ürün veya hizmetin QR kodunu okutan İş Bankası müşterileri ödemesini yapmış olacak.

Ödeme sistemlerinde gelişen teknolojilere paralel olarak müşterileri için yeni ürünler sunan Türkiye İş Bankası, patent başvurusunda bulunduğu, Türkiye’de bir ilk olan basit, güvenilir ve yenilikçi ödeme teknolojisi Parakod uygulamasını hayata geçirdi.

İş Bankası müşterileri Parakod uygulaması sayesinde, cep telefonları ile hem internet üzerinden hiçbir kart bilgisi girmeden hem de mağazalardan yanlarında kredi kartı bulundurmalarına gerek duymadan istedikleri ürün veya hizmeti QR kod (quick response kod, cep telefonu kameralarından okutulabilen bir barkod)  teknolojisi ile satın alabilecek.

Mevcut durumda mobil ödeme sistemlerinden faydalanmak isteyen müşterilere sunulan çözümlerde tüketicinin telefon üzerine ilave bir cihaz takması ya da SIM kartını değiştirmesi gerekirken, Parakod uygulamasında ilave bir cihaza ya da kart değişikliğine ihtiyaç duyulmuyor. Uygulamanın, kamera ve internet bağlantısı bulunan bir cep telefonuna indirilerek hızlıca kullanılmaya başlanabilmesi tüketiciler için büyük bir avantaj oluşturuyor.

Basın toplantısında Parakod hakkında bilgi veren İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Parakod hizmetinin müşteri odaklı yaklaşımları ve mobil teknoloji alanındaki liderliklerinin bir sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi. Parakod uygulaması ile internet alışverişlerinde cep telefonlarının en pratik şekilde kullanılmasını sağladıklarını belirten Hakan Aran, “Yenilikçi, basit ve güvenli bir ödeme teknolojisi olan Parakod, bu özelliği ile Türkiye’de müşterilerin kullanıma sunulan ilk örnektir” dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen ise ödeme sistemleri dünyasına katkı sağladıklarını, müşteri odaklı bir anlayışla müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve hizmetler ürettiklerini belirterek, “Maximobil uygulaması ile müşterilerimizin kredi kartlarını cep telefonlarına taşımış ve temassız alışveriş yapabilmelerine imkân tanıyan hizmetimizi sunmuştuk. Şimdi de, akıllı telefon sayısının artmasıyla QR kodun pazarlamada kullanım alanı artacağı öngörüsü ve mobil cihaz ve internet kullanımındaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak Parakod’u geliştirdik. Böylece QR kod teknolojisi ile ödemeyi hem üye işyerleri hem de kullanıcılar için hızlı, kolay ve güvenli bir ödeme yöntemi olarak e-ticaretin bünyesine katmış olduk. Parakod gibi yenilikçi uygulamalar müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayıp hayatlarını kolaylaştırırken ülkemiz e-ticaret sektörüne de katkıda bulunacaktır” dedi.

İş Bankası müşterilerinin şubeye gitmeden bankacılık işlemlerini tamamlayabildikleri İşCep uygulamasının içinde bir özellik olarak yer alan Parakod`u kullanabilmek için öncelikle İşCep müşterilerinin kredi kartı veya müşteri numarası ile yeni özelliği aktive etmesi gerekiyor. Uygulama, cep telefonu üzerinde kredi kartlarına ait son kullanım tarihi, kart numarası, şifre vb. hiçbir bilginin tutulmaması ve aktivasyonun bir defaya mahsus gerçekleştirilmesi, alışveriş anında yeniden kart bilgilerinin girilmesine gerek kalmaması sebebi ile hem basit hem de güvenli olma özelliğini taşıyor.

Parakod uygulaması Android ve IOS (iPhone 3GS ve üzeri) işletim sistemine sahip cep telefonlarında çalışıyor. Android ve iPhone 3GS ve üzeri iPhone cihazına sahip İşCep kullanıcıları diledikleri Maximum veya Maximiles Kartlarını uygulama içindeki Parakod seçeneği ile aktive ettikten sonra anlaşmalı e-ticaret sitelerinde ödeme ekranında, anlaşmalı mağazalarda ise POS cihazı ya da pinpad ekranında çıkacak QR kodu cep telefonlarının kameralarından okutarak alışverişlerini anında tamamlayabiliyorlar.

Başlangıç aşamasında fiziki ve sanal POS’lar üzerinden kartsız alışverişe imkân verecek uygulamanın sonraki aşamalarında katalog, gazete, dergi, afiş gibi alanlarda da beğenilen ürünlerin satın alınması, fatura ödemesi işlemlerinde kullanılması hedefleniyor.


İlgili etiketler : İş Bankası, Parakod, Ödeme Sistemi,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 31 Ekim 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 30 Kasım 2012
  • Trafik

    : 2512

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri

Benzer Haberler

  • MNG Kargo MNG Kargo Mal Bedeli Tahsilatlı Gönderi Hizmeti

    MNG Kargo Mal Bedeli Tahsilatlı Gönderi Hizmeti

    "Mal Bedeli Tahsilatlı Gönderi" ile işinizi tüm Türkiye’ye taşıyor, paranızı hesabınıza yatırıyoruz. Dünya standartlarını Türkiye'ye taşıyan pazarın yenilikçi firması MNG Kargo ticarett...
    19 Mart 20116006 defa incelendi
  • Turkcell HGS Yüklemesini Turkcell Cebe Taşıdı

    HGS Yüklemesini Turkcell Cebe Taşıdı

    Turkcell Ödeme Hizmetleri, müşterilerinin yetersiz bakiye sebebiyle paralı otoyollarda mağduriyet yaşamamaları amacıyla tek SMS’le HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) yükleme servisini hayata geçirdi....
    9 Kasım 20151411 defa incelendi
  • Avea Avea ve Winwin'den Mobil Ödeme İşbirliği

    Avea ve Winwin'den Mobil Ödeme İşbirliği

    Müşterilerine sunduğu avantajlar ile fark yaratan Avea ,Türkiye’nin tek online mobil yemek ödeme hizmetini sunan WinWin ile Türkiye’de yepyeni bir işbirliğine imza attı. Gerçekleştiril...
    11 Haziran 20122725 defa incelendi
  • AsyaCard AsyaCard’a Yılın Ödeme Sistemleri Ödülü!

    AsyaCard’a Yılın Ödeme Sistemleri Ödülü!

    AsyaCard DIT, Payment Systems Magazine (PSM) tarafından düzenlenen Yılın Starları Yarışması'nda "Yılın Ödeme Sistemleri Ürünü" ödülüne layık görüldü. Yılın Starları ödüllerini almaya h...
    14 Ocak 20113605 defa incelendi
  • Philips Philips Fidelio Yerleştirmeli Ses Sistemi

    Philips Fidelio Yerleştirmeli Ses Sistemi

    Sınıfının en iyi ses sistemlerini, gelişmiş teknoloji ve yenilikçi tasarımlarla birleştirerek tüketiciye ulaştıran Philips, güçlü ses sistemi deneyimi için “Fidelio Yerleştirmeli Ses Sistemi...
    6 Mart 20151688 defa incelendi