İş Bankası'ndan karşılıksız çek sorununu çözüm, "Karşılıklı Çek"

  • 13 yıl önce eklendi
  • 2460 defa incelendi
  • Puan : star star 62 incelemede 1,53 puan almıştır.
Türkiye İş Bankası, “Karşılıklı Çek” hizmeti ile ticari işlemlerde alacağın tahsil edilememesi riskini ortadan kaldırıyor. Bu hizmeti ile çeke itibarını iade eden İş Bankası, çekli ticari işlemlere ilave bir güvence sunarak, ticaretin gönül rahatlığı ile işlemesine destek oluyor.

İş Bankası, ticari hayatın en önemli ödeme araçlarından biri olan çekin karşılıksız kalmasıyla yaşanan tahsilat sorunlarını ortadan kaldıran yeni bir hizmet başlattı. “Karşılıklı Çek” adını taşıyan uygulama ile İş Bankası müşterileri çeklerine istekleri oranda teminat getirebiliyor, böylece teminat konulan çeklerin karşılıksız olması imkânsız hale geliyor.

“Karşılıklı Çek” basın toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, itibarı azalan çeke karşı bir güvensizlik ortamı oluştuğunu ve çeklere yeniden itibar kazandıracak çözümlerin geliştirilmesi ihtiyacının iş dünyası tarafından sürekli olarak dile getirildiğini söyledi. Merkez Bankası verilerine göre bu yılın ilk on aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre sistemdeki karşılıksız çek adedinin %55,4 artarak 464 bin 666’dan 722 bin 193’e çıktığına dikkat çeken Suat İnce, bu durumun ticareti olumsuz etkilediğini ifade etti.

İş Bankası çeke itibarını iade ediyor
Ticari hayata öteden beri verdikleri desteği bir adım öteye taşıyarak ticaret hayatını etkileyen çek sorununa çözüm getirmenin misyonlarının bir parçası olduğunu düşündüklerini belirten Suat İnce, “Bu nedenle İş Bankası olarak sanayiciye, ticaret erbabına, esnafa karşılıksız çek sorununu ortadan kaldıracak bu hizmeti geliştirdik. “Karşılıklı Çek” hizmetimiz ile Türk Lirası üzerinden düzenlenen tacir çeklerimize yasal garantinin ötesinde ek teminat veriyor, çeklere güvenilir ödeme aracı niteliğini geri kazandırıyoruz” dedi.

Ödeme gününde karşılığı güvence altına alınan ilk ve tek çek “Karşılıklı Çek”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, “Karşılıklı Çek” hakkında şu bilgileri aktardı, “Karşılıklı Çek, Bankamızca keşideciye bu hizmete ilişkin tahsis edilmiş kredi limitleri çerçevesinde, keşidecinin dilediği her bir çeki istediği tutarda İş Bankası garantisi altına almasını sağlayan bir hizmettir. Burada çekin teminatını oluşturan unsur, aynı teminat mektubunda olduğu gibi İş Bankası’dır.

Çek keşidecileri, keşide ettikleri ya da edecekleri çekleri her bir çek yaprağı özelinde 4402’ye gönderecekleri bir SMS talimatıyla anında teminatlı hale getirebilirler.

Alacaklarını İş Bankası çeki ile tahsil etmek isteyen çek hamilleri ise kabul edecekleri çekin “Karşılıklı Çek” kapsamında ödeme güvencesi olup olmadığını İş Bankası şubeleri veya yine 4402’ye gönderecekleri bir SMS ile anında öğrenebilirler. Bu hizmet ile satıcılar çek karşılığı güvenle satış yapma imkanına tekrar sahip oluyor”.

SMS’le çeke güvence geliyor
İş Bankası’nın “Karşılıklı Çek” hizmeti ilave bir ödeme sistemi gerektirmiyor, hem piyasadaki, hem de yeni keşide edilecek İş Bankası çekleri bir SMS ile teminatlı hale getirilebiliyor, çek hamili de bir SMS ile çekin teminatlı olup olmadığını kontrol edebiliyor, isteyen SMS dışında, İş Bankası şubeleri aracılığıyla da bu hizmetten faydalanabiliyor.

“Karşılıklı Çek” kapsamına dâhil edilmemiş İş Bankası çekleri ise sadece yasal yükümlülük tutarı kadar güvence taşıyor.


İlgili etiketler : İş Bankası, Karşılıklı Çek, Finans, Çek,

Haber Sahibi

Türkiye İş Bankası
  • Eklenme Tarihi

    : 16 Kasım 2012
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Aralık 2012
  • Trafik

    : 2460

Diğer Türkiye İş Bankası Haberleri

Benzer Haberler