30 Mayıs’ta gerçekleştirilen 7’inci Avea Müzik Blogları Fikir Takımı Tea&Talk Buluşmaları’nın konukları rock müziğine yıllarını vermiş müzik araştırmacısı, yazar ve program yapımcısı Güven Erkin Erkal; Türkiye’nin ilk fanzini Laneth’in kurucusu ve Türkiye’nin en büyük gençlik yayını Blue Jean Dergisi Yayın Yönetmeni Çağlan Tekil; ünlü heavy metal grubu Pentagram üyelerinden ve prodüktör Tarkan Gözübüyük oldu
Evrensel dil olan müziği farklı boyutlarıyla 7 yıldır sahiplenen Avea, müzik yazan bloggerlarla 2011’de başlattığı “Tea&Talk Buluşmaları”nın sezon finalini Türk Rock Müzik Tarihi konulu son buluşmasıyla gerçekleştirdi. Blog yazarlarının görüşleri ile sinerji yaratmayı hedefleyerek “Müzik Blogları Fikir Takımı” projesini hayata geçiren Avea, bu kapsamda düzenlediği “Tea&Talk Buluşmaları”nda bloggerlarla fikir alışverişinde bulunuyor.
Tolga Akyıldız’ın moderatörlüğünde yürütülen ve ilki Ekim 2011’de gerçekleşen Tea&Talk Buluşmaları’nın 7’inci toplantısı Türk rock müziği duayenlerinin katılımı ile gerçekleşti. Türk Rock Müzik Tarihi konusunun enine boyuna konuşulduğu söyleşinin konukları rock müziğine yıllarını vermiş müzik araştırmacısı, yazar ve program yapımcısı Güven Erkin Erkal, Türkiye’nin ilk fanzini Laneth’in kurucusu ve Türkiye’nin en büyük gençlik yayını Blue Jean dergisi Yayın Yönetmeni Çağlan Tekil, ünlü heavy metal grubu Pentagram üyelerinden ve prodüktör Tarkan Gözübüyük oldu.
“Günümüz koşullarının yarattığı imkanlarla rock müziğe gönül vermek”, “Türkiye’deki rock müzik dinleyici profilinin evrimi”, “Türkiye’de gerçekten Türkiyeli rock yapılıyor mu”, “Türk rock müzisyenlerinin genç Cumhuriyet döneminden günümüze kadar dünya müziğine katkısı”, “Dünya müziğinde Türkiyeli rock sound’unun etkileri”, “Türk rock müzik tarihinde farklılaşmayı başaran gruplar”, “Rock’ın günümüzde ve gelecekteki fikir liderleri” gibi konuların işlendiği buluşmada konuşan Pentagram üyesi Tarkan Gözübüyük, Türkiye’de müziğin öncelikle profesyonel bir meslek olarak yerleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. Rock müzikle ilgilenen kadın sayısının azlığına değinildiğinde yakın bir zaman öncesine kadar gece sahne alacak bir kadın sanatçının önüne çıkan bürokratik engelleri hatırlatan Gözübüyük, “Telif hakları ve diğer tüm düzenlemeler için meslek profesyonellerinin tek bir çatı altında toplanması gerekli” dedi. Türk rock müziğinde başarıyı yakalamış grup ve isimlerin başarısının temelinde sahne tecrübesinin de yattığına değinen Gözübüyük, “Popüler olmadan önce insanların bir sahne tecrübesinin olması çok önemli bir kriter. Yapılan işin sosyal anlamda bir değer arz etmesi fark yaratan önemli unsurlar arasındadır” dedi.
Rock müziğine yıllarını vermiş müzik araştırmacısı, yazar ve program yapımcısı Güven Erkin Erkal, blog yazarlarının geleceğin ana akım müzik medyası olacaklarını belirtirken, “Elbette ki bugünün imkanları sınırsız ancak 80’li yıllarda farklı bir ruh vardı. Bugün imkan da var ruh da var. Eskiden az grup vardı, hepsi iyiydi bugün ise çok grup var, içlerinden iyileri bulmak zorlaştı” dedi.
Türkiye’nin ilk fanzini Laneth’in kurucusu ve Türkiye’nin en büyük gençlik yayını Blue Jean ve beraberindeki Headbang Dergilerinin Yayın Yönetmeni Çağlan Tekil ise, “Laneth bir fanzin olduğu için çıkardığımız dönemde içeriğini kişisel beğenilerimizi esas alarak belirliyorduk. Okurlar bizi fikir lideri olarak görüyordu. Günümüz koşullarında çıkan müzik dergileri gündemi takip etmek ve okurun beklentilerini esas almak durumda.” dedi.