Beslenme, şefkatli anne ellerinden market raflarını ‘süsleyen’ sentetik gıdaların insafına terk edildiğinden beri sağlığımız da bozuldu. Gıda sektörü son derece rasyonel: Daha çok kazanmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Yiyeceklerin tabiî hallerine tahammül edemiyorlar! Çünkü bizim için sağlık demek olan bu tabiîlik onlar nezdinde ‘para’ etmiyor.
Büyük üreticiler ve onların emrindeki mühendisler, gıdaların raf ömrünü mümkün olduğunca uzatmak, rengini cazip kılmak, tadını değiştirmek, hacmini artırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bu ‘yapay’ değişimi sağlamak için de ‘katkı maddeleri’ kullanıyorlar. Ama ‘küçük’ bir sorun var: Bu katkı maddeleri hem sağlığımızı, hem de insanlığın geleceğini çok ciddi şekilde tehdit ediyor.
Deccal Tabakta, Şeytan Ye Diyor! ve Müslüman’ın Diyeti kitaplarının yazarı, Gıda Hareketi Lideri Kemal Özer bu kitabında, endüstriyel yiyeceklerin janjanlı paketlerinin üzerinde mini minnacık puntolarla yazılan E kodlu katkı maddelerini inceliyor. A’dan Z’ye tüm katkı maddelerinin hangi kaynaktan elde edildiğini, hangi tip yiyeceklerde kullanıldığını ve risklerini anlatıyor.
Artık alışverişe çıkarken bu kitabı da yanınıza alın. Yiyeceklerin etiketlerini dikkatlice okuyun, içindeki katkı maddesinin ne işe yaradığını (ya da hangi hastalıklara yol açtığını) bu kitaptan öğrenin. Sonra bir an çocuğunuzu, sevdiklerinizi ve sağlığınızı düşünün. Vicdanınız el verirse alışverişe devam edin.
Kitabın İçinde Ne Var?1. Katkı Maddesi Nedir, Ne Katar!
2. Katkı Maddeleri Tablosundaki Renklerin Anlamları
3. Alfabetik Katkı Maddeleri Listesi
4. Katkı Maddeleri Tablosu
5. Işınlama Makyajı, Radyasyon Gerçeği!
6. Bu Kimyasallar Adamı Temizler!
7. Erkekliğin Ölümü Soyadan Olsun!
8. Bugün Kaç Böcek Yediniz?
9. Nörotoksik Cipsler, GDO’lu Mayalar!
10. Alkollü İçeceklere ‘Alkolsüz’ Maskesi
11. Sonuç
Kemal Özer1968’de Konya’nın Bozkır ilçesinin Armutlu köyünde doğdu. Halen gazetecilik yapmakta ve Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Derneği Genel Başkanlığı’nı yürütmekte. 2010 yılında Medya Etik Konseyi tarafından, gıda ve insan sağlığı üzerine yazdığı yazılar nedeniyle Medya Etik Ödülü’ne layık görüldü.
Yayımlanmış eserleri:Deccal Tabakta, Hayykitap, 2010
Şeytan Ye Diyor!, Hayykitap, 2011
Müslüman’ın Diyeti, Hayykitap, 2012