Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde “Zeka Küpü” projesi ile Türkiye’nin 7 bölgesindeki bilim ve sanat merkezlerinde kendin yap kültürü ile çocukları geleceğe hazırlayan Turkcell, şimdi de tüm Türkiye’nin 78 ilinde 98’i aşkın BİLSEM’lerinde eğitim gören çocuklara 20 bin adet kodlama kiti dağıtmak için Ramazan Bayramı’nda ilk adımı attı. Teknolojide üreten ülke Türkiye” vizyonuyla hareket eden Turkcell, geleceğin yerli yazılımlarının üretilmesi için kodlama eğitimlerinin temelini atarak ilk kitleri yaz tatilinde deneyimlemek üzere öğrencilere dağıttı.
Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp eğitimler veren Turkcell, özel yetenekli çocukları, potansiyellerini bilim ve teknoloji alanında kullanması konusunda teşvik ediyor. Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı himayesindeki “Zeka Küpü” projesi kapsamında BİLSEM’lerde hayata geçirdiği teknoloji sınıflarında eğitim gören çocuklara ilk kodlama kitlerini yaz tatilinde deneyimlemek üzere dağıttı. Turkcell, yeni eğitim yılında toplam 20 bin çocuğa kodlama kitini ulaştırmayı hedefliyor. Kodlama kitleri ilkokul 3. sınıftan (8 yaş) lise 12. sınıfa (17 yaş) kadar BİLSEM öğrencileri için hazırlandı.
Çocuklarımızı endüstri 4.0’ın aktif ve üreten oyuncusu haline getireceğiz”Kodlama kitlerini öğrencilere bizzat vermek üzere BİLSEM öğrencileriyle bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu; “Özel yetenekli çocuklarımız için BİLSEM’lerde açtığımız teknoloji laboratuvarlarında onların eğitim altyapılarına katkıda bulunuyoruz. Bu sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitim alabiliyorlar. Şimdi 20 bin öğrencimize ulaştıracağımız kodlama kitleri ile onların kendi yazılımlarını oluşturarak geleceğin yerli yazılımlarını ortaya çıkarmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu gençlerimizin, nesnelerin internetiyle şekillenecek 4. Sanayi Devrimi olan Endüstri 4.0’ın aktif ve üreten oyuncusu haline gelmelerine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
Geleceğin Türkiyesine fayda sağlayacağızKodlama kitlerini Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’ndan teslim alan BİLSEM öğrencileri, “Bu kitler ile yeni yerli teknoloji yazılımlarına, robotlara, 3D printer ile basılmış ürünlere hayat vereceğimiz için heyecanlıyız. Şu anda kendi gelişimimiz için bize sağlanan bu fırsatlarla gelecekte Türkiye için faydalı işler yaratabilmek için çalışacağız.” dedi
Kendin yap kültürü aşılanıyorTürkiye’nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği proje ile dağıtılan kodlama kitleri sayesinde çocukların dünyadaki “kendin yap” (maker) kültürü içerisinde yetişmesi hedefliyor. Turkcell, gençlerin kendi programlarını yazmalarının önünü açarak, Türkiye’nin özel yeteneklilerinin dünyanın her yerinde teknoloji üretenlerle aynı dili konuşmaları için yetiştiriyor.