Kevin Durant’ın Dönüşüme En Açık Ayakkabısı: KD VI

  • 12 yıl önce eklendi
  • 2770 defa incelendi
  • Puan : star star star 127 incelemede 3,21 puan almıştır.
Nike’ın görücüye çıkarttığı Kevin Durant serisindeki altıncı basketbol ayakkabısı KD VI hassasiyetle performansı buluşturuyor. Durant’ın gelişen oyun tarzına göre tasarlanan ayakkabının göz alıcı silueti Durant’ın ayak hakimiyetini tamamlayan teknik özelliklerle buluştu.

Tasarımcı Leo Chang 18 ay önce KD VI’yı tasarlamaya başlarken kol saatlerinin hassasiyette ulaştığı ustalıktan ilham aldı. Tıpkı ustalıkla üretilen birinci kalite bir saatte olduğu gibi, KD VI da çok ince ayrıntılar içeriyor. Ayağı sabitlemeye yardımcı olan Flywire teknolojisinin kullanıldığı ultra ince iki katmandan oluşan üst kısım, dil kısmında negatif görüntüde “35” ve “6” rakamlarının göründüğü optik illüzyonlu logo, ayakkabının orta kısmı, KD logosu ve Nike’ın Swoosh logosunda yuvarlak fırçayla yaratılan özel doku ve çok katmanlı, altıgen tutuş deseni ile dikkat çekiyor.

Tıpkı Durant’ın sahadaki kontrollü akıcılığı gibi bir saat de kesin hareketlerle işler. Durant’ın oyun tarzı ve KD VI’daki küçük nüanslar bir kol saatindeki ince ayrıntıların birebir yansıması. Klasik minimalizmde olduğu gibi, az bazen daha çoktur.

Nike Basketbol Ayakkabıları Tasarım Direktörü Chang  “Kevin ile birlikte altıncı ayakkabı üzerinde çalışırken çarpıcı ve güzel görünen, bir hikayesi olan ve daha sade bir tasarıma sahip bir ayakkabı yaratmak istediğini söyledi” diye konuştu.

“Oyunumu geliştirmeye çalışırken ayakkabılarım bunda çok önemli bir rol oynuyor” diyen Durant, “KD VI, başından beri Leo ile aklımızda olan sade ve hafif tasarıma sahip. Önümüzdeki sezon sahada bu ayakkabılarla oynamayı dört gözle bekliyorum” diye ekledi.
   
PERFORMANSTA YENİLİK
Tenis ve futbol gibi sporlarda hızlı yanal ayak hakimiyeti hayati öneme sahip olduğu için ayakkabılar da ayağın bu becerisini destekleyecek şekilde tasarlanır. Durant’ın sahada hıza olan ihtiyacını analiz ederken Chang bir yandan ayağı sımsıkı saran, diğer yandan hafiflik sağlayan sade bir tasarım geliştirdi.
    
KD VI ayakkabılarında performans açısından altı özellik öne çıkıyor:
1.    Ayağa mükemmel bir şekilde oturması için yeni dil yapısı
2.    Ayağı sabitlemeye yardımcı olmak için Flywire teknolojisinin kullanıldığı ultra ince iki katmandan oluşan üst kısım
3.    Daha fazla konfor ve ayağın nefes alabilmesini sağlayan Hyperfuse yapısı
4.    Duyarlı tamponlama için ayağın ön kısmında kullanılan Nike Zoom teknolojisi
5.    Darbelere karşı azami koruma için topuk kısmında yer alan Max Air birimi
6.    Kaymaya karşı kontrol için veriye dayalı tutuş deseni

TABANIN HİKAYESİ
KD VI’nın tutuş yapısını oluşturan altı kenarlı altıgen desen, bu ayakkabının Durant serisindeki altıncı ayakkabı olma özelliğine gönderme yapıyor. Ayakkabının dış tabanı yakından incelendiğinde çok sayıda altıgen katman göze çarpıyor. Bu karmaşık desen, Durant’ın Nike Sports Araştırma Laboratuvarı’nda bilimsel incelemesi yapılan ayak basınç haritasına göre tasarlandı.

MARYLAND’DE ÜRETİLDİ
Durant, Washington D.C.’nin eteklerindeki Maryland, Seat Pleasant’ta doğdu ve büyüdü. İkinci evi sayılabilecek Seat Pleasant Activity Center’da saatlerce basketbol oynayarak oyununu iyice biledi. Merkezin alameti farikası olan ve girişindeki paspasta kullanılan cam göbeği ve sarı renkleri Chang’in 2008’de merkeze yaptığı ilk ziyarette dikkatini çekmişti ve 3 Temmuz’da satışa çıkacak olan KD VI ayakkabılarının ana renklerine ilham verdi.

KD VI için tasarlanan diğer renk serilerinin ise başka hikayeleri var:
KD VI D.C. Preheat: Ayakkabının üst kısmındaki Washington D.C. haritasının üzerinde kol saatinin mekanik çizgilerinden ilham alan beyaz bir grafik tasarım yer alıyor. Bütün desenlerde çarpıcı ve parlak renkler kullanıldı. Bu model, Durant’ın doğup büyüdüğü memlekete saygı gösterisi niteliğinde.

KD VI Meteorology: Eğer Durant basketbolcu olmasaydı, hayali hava durumunu takip eden bir meteorolog olmaktı. Doppler radar haritasına benzetilen grafik tasarımda atom kırmızısı, zeytin yeşili ve siyah renkler kullanıldı.

KD VI NYC 66: Durant 2 Ağustos 2011’de attığı 66 sayıyla Harlem’i kasıp kavurduğunda dünya onu fark etti. Her an herkesle mücadele etmeye hazır olan 22 yaşındaki Durant için basketbol hayatı lokavta rağmen sona ermedi.

KD VI Bamboo:  Doğanın gücü ve sabrı Çin bambusuyla hayat buluyor. Bambular, dört yıl itinayla yetiştirildikten sonra beşinci yılında bir dönüşüm geçirir. Bu hikaye, ligde beşinci sezonunu geçiren Durant’ın kaydettiği gelişmeyle paralellik gösteriyor. Yeşil rengindeki bu özel ayakkabı Durant’ın Çin’e bu yaz yapacağı ziyarette görücüye çıkacak.

Yukarıdaki KD VI renk serileri hakkında daha fazla bilgi için Twitter (@KDTrey5), Instagram (easymoneysniper) ve Vine üzerinden Durant’ı takip edebilirsiniz.




İlgili etiketler : Nike, Basketbol Ayakkabısı, Ayakkabı, Spor Ayakkabı,

Haber Sahibi

Nike
  • Eklenme Tarihi

    : 29 Haziran 2013
  • Güncelleme Tarihi

    : Güncelleme Yapılmamış
  • Geçerlilik Tarihi

    : 31 Temmuz 2013
  • Trafik

    : 2770

Diğer Nike Haberleri

Benzer Haberler

  • Adidas Adidas'tan Basketbolcular İçin En Son Yenilik; Crazyquick Basketbol Ayakkabısı

    Adidas'tan Basketbolcular İçin En Son Yenilik; Crazyquick Basketb

    adidas’ın en son yeniliği Crazyquick basketbol ayakkabısı, özel taban yapısıyla oyunculara sahada çeviklik kazandırarak hızlarını artırmaya odaklanıyor ve bu özelliği ile bir ilk niteliği ta...
    8 Temmuz 20132741 defa incelendi
  • Adidas Adidas D Rose 4.5'u Basketbol Dünyası ile Buluşturdu

    Adidas D Rose 4.5'u Basketbol Dünyası ile Buluşturdu

    adidas, Chicago Bulls oyun kurucusu Derrick Rose’un imzası taşıyan ve Rose’un basketbol aşkını temsil eden yeni D Rose 4.5’u basketbol dünyası ile buluşturdu. adidas, Chicago Bulls oyun ku...
    17 Şubat 20142637 defa incelendi
  • Nike Kevin Durant'ın Yeni Ayakkabısı Nike KD7 Görücüye Çıkıyor

    Kevin Durant'ın Yeni Ayakkabısı Nike KD7 Görücüye Çıkıyor

    Nike, Durant’ın yedinci imza serisi ayakkabısını En Değerli Oyuncu ve en dinamik basketbol oyuncularına hitap edecek kriterlere uygun şekilde tasarladı. KD7 Nike’ın öncü performans yenilikle...
    26 Haziran 20142298 defa incelendi
  • Nike Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike'tan LeBron James'a Yeni Ayakkabı: Lebron 12

    Nike Basketbol All-Star LeBron James için en iyi performanslı ayakkabısını sunuyor. LEBRON 12, James’in patlayıcı gücünü geliştirirken üç önemli avantajı da bir araya getiriyor: kuvvetli ta...
    25 Eylül 20143169 defa incelendi
  • Reebok Reebok ZPump Fusion Koşu Ayakkabısı

    Reebok ZPump Fusion Koşu Ayakkabısı

    Kişiye Özel Fit İle Öne Çıkan ZPump Fusion, Koşucuların Performansını En Üst Seviyeye Taşıyor! Yüksek teknolojiye sahip fitness ürünleriyle öne çıkan Reebok, 2015 yılında yeni bir adım atıyo...
    11 Mart 20153158 defa incelendi