• Özel Has Kral Kebap, Paşa Kebabı ve Vezir Kebabı’ndan oluşan 1,5 porsiyon kebap• Yöresel Meze Tabağı (3 çeşit meze)• Zahter Salatası• İçli Köfte• Künefe veya Kadayıf• 1 adet Alkolsüz İçecek, sadece 39 TL’ye Hatay Has Kral Sofrası’nda
Yemeğin zevk için yapıldığı; eş, dost, komşular olmadan sofraya oturmanın tadı olmadığı bir kültürün mezesi bizim yemeklerimiz. Yüzyıllardır çeşitli milletlerin senteziyle oluşan, ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Fransız mutfağının sentezi olarak da bilinen; dünyada ise Lübnan ve Suriye (Halep) mutfağı olarak geçen Hatay Sofrası, ağırlıklı olarak kebap ve zengin meze çeşitlerinden oluşuyor.
Hatay’da yemek, paza kazanmak için değil de yapılıp yenmesi sebebi ile tanıtımında çok eksiklikler yaşandı. Bu bilgi eksikliğini kendilerine misyon edinen Mesrur Kurt ve oğulları, ilk olarak 1986 yılında Laleli’de kebap ve yemek sevgilerini katarak başladılar.2001 yılında, şu anki Hatay Has Kral Sofrası’nın yerinde peynirli künefe salonu ve yöresel tatlılar (cevizi kabak, turunç, domates, incir ve patlıcan) ile müşterileriyle buluşuyor. Geçen zaman içerisinde 350 kişilik nezih ve ferah yemek salonu ile dünyanın her yerinden gelen seçkin konuklarına, yurt içinde ise milletvekilleri, belediye başkanları, köşe yazarları ve sanat dünyasının tanınmış yüzlerine hizmet vererek yoluna emin adımlarla devam ediyor.HATAY HAS KRAL SOFRASIŞenlikköy Mah. Halkalı Cad.No: 12 Florya, İstanbulwww.haskralsofrasi.comCopyright © 2000-2025 Alışverişrehberi.com - Tüm hakları saklıdır.
Bu internet sitesinin kullanıcıları Alışveriş Rehberi Kullanıcı Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırlar.


